İletici optiği, iletimi artırarak, kontrastı artırarak ve hayalet görüntüleri ortadan kaldırarak optiğin verimliliğini büyük ölçüde artıran çeşitli yansıma önleyici (AR) kaplama seçenekleriyle sunar. AR kaplamalarının çoğu, hem fiziksel hem de çevresel hasarlara karşı direnç ile çok dayanıklıdır. Bu nedenlerden dolayı, iletici optiğin büyük çoğunluğu bir miktar yansıma önleyici kaplama içerir. Özel uygulamanıza uyacak bir AR kaplaması belirlerken, öncelikle sisteminizin tüm spektral aralığının tamamen farkında olmalısınız. Bir AR kaplaması bir optik sistemin performansını önemli ölçüde artırabilirken, kaplamayı tasarım dalga boyu aralığının dışındaki dalga boylarında kullanmak sistemin performansını düşürebilir.
Neden Yansıma Önleyici Kaplama Tercih Edilmeli?
Işık kaplanmamış bir cam alt tabakadan geçerken, yaklaşık olarak% 4 her bir arayüze yansıtılacaktır. Bu, olay ışığının sadece% 92'sinin tamamen iletilmesine neden olur. Her yüzeye bir AR kaplaması uygulanması, sistemin verimini artıracak ve sistem içinde geriye doğru yansıyan yansımaların neden olduğu tehlikeleri azaltacaktır (hayalet görüntüler). Yansıma önleyici kaplamalar, sistemde çok sayıda verici optik eleman varsa, özellikle önemlidir. Ayrıca, düşük ışıklı sistemlerin birçoğunda, ışığın verimli kullanılmasını sağlamak için AR kaplamalı optikler bulunur. Şekil 1, kaplanmamış ve kaplanmış bir tek yüzeyli BK7 substratı arasındaki farkı göstermektedir. Kullanılan kaplama, 550 nm'de merkezlenmiş bir λ / 4 MgF2'dir.
Yansıma önleyici kaplama nasıl çalışır?
Bir kaplamanın iletim özellikleri kullanılan ışığın dalga boyuna, alt tabakanın kırılma indisine, kaplamanın kırılma indisine, kaplamanın kalınlığına ve gelen ışığın açısına bağlıdır.
Kaplama, ince filmin üst ve alt sınırında yansıyan ışın arasındaki nispi faz kaymasının 180 ° olduğu şekilde tasarlanır. Yansıtılan iki ışın arasındaki tahribatlı girişim oluşur ve yüzeyden çıkmadan önce iki ışını da iptal eder. Kaplamanın optik kalınlığı, yansıyan kirişler arasında bir yarım dalga boyunda istenen yol farkını elde etmek için tek bir çeyrek dalga boyu (λ / 4, ki burada λ tasarım dalga boyu veya dalga boyu optimize edilmiştir) olmalıdır. , onların iptali yol açar.
İki ışınının tamamen iptal edilmesi için gereken ince filmin kırılma endeksini belirleme denklemi şöyledir:
nf, ince filmin kırılma endeksidir
n0 havanın kırılma indisidir (veya olay materyali)
ns, alt tabakanın kırılma indisidir
Yansıma Önleyici Kaplama Seçenekleri
λ / 4 MgF2: Kullanılan en basit AR kaplama 550nm'de merkezlenmiş λ / 4 MgF2'dir (550nm'de 1.38 kırılma indisi ile). MgF2 kaplama geniş bant kullanımı için idealdir, ancak kullanılan cam türüne bağlı olarak çeşitli sonuçlar verir.
VIS 0 ° ve VIS 45 °: VIS 0 ° (0 ° geliş açısı için) ve VIS 45 ° (45 ° geliş açısı için) 425 - 675 nm için optimize edilmiş iletim sağlar ve ortalama yansımayı sırasıyla% 0,4 ve% 0,75'e düşürür. Görünür uygulamalar için VIS 0 ° AR kaplama MgF2'ye tercih edilir.
VIS-NIR: Görünür / yakın kızılötesi genişbant yansıma önleyici kaplamamız, yakın kızılötesiyle maksimum aktarım (>% 99) sağlamak için özel olarak optimize edilmiştir.
Telecom-NIR: Telekom / yakın kızılötesi, popüler telekomünikasyon dalga boyları için 1200 - 1600nm arası geniş bir bant AR AR kaplamadır.
UV-AR ve UV-VIS: Ultraviyole bölgelerinde kaplama performansını artırmak için UV erimiş silika lenslerimize ve UV erimiş silika pencerelerimize ultraviyole kaplamalar uygulanır.
NIR I ve NIR II: Yakın kızılötesi I ve yakın kızılötesi II geniş bant AR kaplamalarımız, ortak fiber optiklerin, lazer diyot modüllerinin ve LED ışıkların yakın kızılötesi dalga boylarında olağanüstü performans sunar.
SWIR: Kısa Dalga Kızılötesi (SWIR) geniş bant yansıma önleyici kaplamamız, elektronik veya güneş pili incelemesi, gözetleme veya sahteciliği önleme dahil yaygın SWIR uygulamaları için 900 - 1700nm dalga boylarının maksimum iletimi için tasarlanmıştır.