Vakum Alanında Çözüm Ortağınız..

Plazma Teknolojileri

Plazma, birbirine eşit sayıda bağımsız elektron ve pozitif iyonlardan oluşan elektriksel anlamda Nötr, yüksek iyonize edilmiş gaz karışımının farklı bir hale dönüştüğünde kendisine verilen isimdir. Bu açıdan bakıldığında maddenin katı, sıvı ve gaz dediğimiz üç halinden farklı bir haldir.

 

Plazma teknolojisi, katma değerli kimyasallara veya yenilenebilir yakıtlara CO2 dönüşümü gibi gaz dönüşümü uygulamaları ve örneğin mineral gübreler için küçük yapı taşlarının üretimi için kullanılacak havadan N2 fiksasyonu için artan ilgi kazanıyor. Plazma elektrik enerjisi ile üretilir ve kolayca açılıp kapatılabilir, bu da prensipte aralıklı olarak yenilenebilir elektrik kullanımına uygundur.

Bazı plazma tiplerinin neden diğerlerinden daha iyi enerji verimliliği gösterdiğini gösteren, en yaygın plazma reaktör tiplerini karakteristik özellikleri ile kısaca sunuyoruz. Ayrıca, N2 fiksasyonunun (NH3 veya NOx sentezi için) yanı sıra CO2 dönüşümü (CO2'nin CH4, H20 veya H2 ile kombine dönüşümü dahil) alanındaki güncel araştırmaları da vurguluyoruz.

Dördüncü maddenin durumu” olarak da adlandırılan plazma, iyonlaşmış bir gazdır. Farklı türlerde plazma var. Aslında, görünür evrenin% 99'undan fazlası plazma durumundadır, en iyi bilinen örnek Güneş'imizdir. Dünya'ya daha yakın olan doğal plazma, kendisini şimşek, Auroras veya Saint-Elmo’nun ateşi şeklinde gösterir. Ek olarak, bir gaza enerji verilerek plazma yapay olarak da oluşturulabilir.